Slow juicer

Slow juicers är de bästa maskinerna för att få ut mesta möjliga nyttigheter från frukten. En råsaftcentrifug får exempelvis inte ut alls lika mycket ur många mjukare frukter som slow juicern får. Detta eftersom råsaftcentrifugen är en maskin som främst har stora fördelar när det gäller att göra juice av hårdare grönsaker. En slow juicer vrider och pressar effektivt ur juicen ur frukten. Resultatet blir en len juice som är koncentrerad med vitaminer såväl som fibrer. En av hemligheterna bakom denna typ av juicepress är att den pressar långsamt och med kraft. Få saker blir bättre när man har bråttom, detsamma gäller när man ska göra juice!

Fördelar med en slow juicer

Fördelarna med en slow juicer är många. Om man jämför med exempelvis en råsaftcentrifug så tar slow juicern till vara på mer av råvaran. När man gör juice med en råsaftcentrifug blir resultatet en klar juice (vilket så klart även det kan ha sina fördelar) medan man med en slow juicer får en mer fyllig juice där mer av fibrer och fruktkött kommer med. Genom att få med mer av frukten så gynnar man plånboken, miljön och hälsan på en och samma gång. En slow juicer kallpressar alltid råvaran. I andra typer av maskiner kan det hända att råvaran värms upp lite grann eftersom det gör att man lättare får ut vätskan. Att varmpressa är dock generellt sett en dålig ide eftersom den processen tar död på en hel del av näringsämnen såsom vitaminer och enzymer i frukten.

En fördel med en slow juicer är att den säkerligen kommer hålla i bra många fler år än en råsaftcentrifug. Detta på grund av skillnaderna i deras konstruktion. En slowjuicer är en mer stabil maskin som jobbar långsamt, tyst och med kraft medan de snurrande delarna i en råsaftcentrifug sliter betydligt mer på maskinen vilket påverkar livslängden.

Med de flesta slow juicers på marknaden kan man förutom att göra juice även göra exempelvis nötsmör, näringsrik barmat, soja- eller mandelmjölk för att nämna några exempel. Slow juicers är också väldigt bra för att få ut saft ur bär och spenatblad, något som många andra typer av maskiner helt enkelt inte klarar av. En stor fördel med slow juicers mot till exempel råsaftcentrifuger är att att frukterna och grönsakerna inte blir utsatta för syre på samma sätt. Oxidering är nämligen en process som gör att näringsämnen, smak och färg långsamt försvinner. Genom att använda en slow juicer undviker man oxideringen i möjligaste mån.

Bäst i test: Bosch VitaStyle Slowjuicer

För oss som är beredd att betala lite extra för det allra bästa så detta det bästa valet man kan göra gällande slowjuicer just nu. Som alltid gör Bosch en hushållsmaskin av allra högsta kvalitet som är byggd för att hålla i längden. Denna slowjuicer är stark men samtidigt långsamgående, något gör att varenda liten vitamin och näringsämne pressas ur råvaran utan att förstöras i utvinningsprocessen.

Denna premiumprodukt har ett antal inställningar som gör det lättare att anpassa slutresultatet efter din egen smak. Man kan till exempel ställa in hur mycket eller lite fruktkött man vill ha i juicen. Eftersom denna produkt har mycket robusta delar så kan man stoppa alla möjlig frukt och grönsaker i maskinen. Nötter och frysta råvaror är heller ingen match vare sig för knivarna eller motorn.

Ett plus för den inspirerande receptbok som medföljde på köpet när vi köpte denna slowjuicer från Cervera!

KLICKA HÄR för att läsa mer om denna produkt och för att se bästa pris hos Cervera

Bästa budgetval: Princess slow juicer 200W

Princess slow juicer 200W är en riktigt bra slow juicer med ett lågt pris.

En av de saker vi gillar mest med denna produkt är dess stora öppning, vilket gör att man slipper skära grönsakerna i mindre bitar innan man stoppar in dem. Eftersom motorn är på hela 200W så klarar den av även stora bitar galant. Skulle något trots allt fastna så har Princess Slow Juicer en smart backfunktion. Denna slow juicer jobbar långsamt och metodiskt för att få ut varenda nyttighet ur grönsaken eller frukten. Trots fokuset på att inte förstöra några näringsämnen så pressar den ändå ut all vätska effektivt. Även dess låga pris och snygga utseende hör till de egenskaper som är väl värda att nämna.

Denna produkt har 4.7 av 5 i sammanvägt betyg bland Pricerunners konsumentrecensioner.

KLICKA HÄR för att läsa mer om denna produkt och för att se bästa pris hos Confident Living

Äldre recensioner

slow juicer

Detta är en fantastikt bra slow juicer från tyska kvalitetsmärket Caso. Det finns bättre maskiner i betydligt högre prisklass, men det finns enligt oss ingen som kan slå denna i prisklassen under 3000 kr. Denna maskin har fått mycket goda konsumentrecensioner på diverse sidor och vi kan förstå varför. Denna maskin pressar frukt såväl som grönsaker långsamt och utan värme. Denna kallpressningsmetod garanterar att man får mesta möjliga ut av frukten vad det gäller näringsämnen och vitaminer. Slow Juicer SJ200 är glädjande nog mycket enkel att rengöra. Ett plus är även att den känns mycket robust och kvalitativ i sin inramning i rostfritt stål. Motorn är på hela 200W vilket gör att den klarar vilken utmaning man än sätter den på.

Largo Slow juicer SJV-150B

Largo Slow juicer SJV-150B är en riktigt snygg svart slow juicer som gör sig bra i vilket hem som helst. Denna maskin jobbar långsamt och metodiskt för att under högt tryck kallpressa frukterna och grönsakerna. Vitaminer, enzymer och andra näringsämnen kommer ut i slutprodukten helt oförstörda. Det vi särskilt gillar med denna maskin är hur tyst den är. Man kan sätta på Largo Slow Juicer och glömma bort den för en stund, vilket är skönt då den tar sin lilla tid för att bearbeta råvarorna på precis rätt sätt. Praktiskt är även dess droppstopp-funktion som effektivt stoppar allt läckage när du inte ska tömma den på juice. Ett plus är även hur lätt det är att diska när man är färdig, delarna är lätt separerbara så att man kommer åt överallt utan problem.